Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.

 


 

Η Ιστορία του Ιπποφαές

Τo Ιπποφαές (ποικιλία ραμνοειδές) είναι ένα από τα παλαιότερα φυτά της γης, καθώς χρονολογείται από την εποχή των παγετώνων. Πρώτες εκθέσεις που αναφέρονται στα θεραπευτικά αποτελέσματα του εμφανίζονται στο 4ο αιώνα π.Χ. Το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις στη βοτανολογία.

Περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται απαραίτητο για την καλή υγεία. Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης.

Περισσότερα…

Που και πως το χρησιμοποιούμε?

Στην παρακάτω ενότητα θα βρείτε όλες τις κατηγορίες αλλά και τις μορφές που χρησιμοποιούμε το Ιπποφαές. Από αυτή την ενότητα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο απαραίτητο είναι αλλά και πόσο κερδοφόρο είναι για τον καλλιεργητή του.

Περισσότερα…

Η Καλλιέργεια του

Τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων καλλιεργητών που επιθυμούν να καλλιεργήσουν το ιπποφαές. Επίσης στη Βόρεια Εύβοια υπάρχει εργοστάσιο φαρμακευτικής εταιρίας που παράγει το ιπποφαές και το δίνει στην αγορά ως συμπλήρωμα διατροφής, ενώ πλέον το 2012 υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 100.000 φυτά ιπποφαούς σε όλη τη χώρα, στη Κρήτη, την Έδεσσα, στη Φθιώτιδα, και στη Κοζάνη.

Στις ευρωπαϊκές χώρες τα προϊόντα που περιέχουν το ιπποφαές έχουν τιμή λίγο πάνω από 50 ευρώ το λίτρο, ενώ το λάδι του ιπποφαούς είναι πολύ ακριβότερο…

Περισσότερα…

Πόσα είδη Ιπποφαές υπάρχουν??

Το Ιπποφαές χορίζεται σε 6 είδη και 12 υποείδη. Είναι πολύ ενδιαφέρων να δείτε πληροφορίες για κάθε ένα από αυτά. Το πιο κοινό είδος είναι το Ιπποφαές το ραμνοειδές (Hippophae rhamnoides) είναι μακράν το πιο διαδεμένο, με ένα ευρύ φάσμα εξάπλωσης από τις Ατλαντικές ακτές της Ευρώπης έως τη βορειοδυτική Κίνα…

Περισσότερα…

Πρόληψη & Υγεία

Το Ιπποφαές (Hippophaes) περιέχει ένα μεγάλο αριθμό δραστικών συστατικών που περιλαμβάνουν βιταμίνη C, άλφα-τοκοφερόλη, μεγάλο μέρος καροτενοειδών και βιταμίνη Ε, μεταλλικά στοιχεία (K, Na, Mg, Ca, Fe, Zn, Se), μονοσακχαρίτες, οργανικά οξέα, ελεύθερα αμινοξέα, πτητικές ενώσεις, διάφορα φλαβονοειδή (κερκετίνη, μυρισετίνη, καμπφερόλη), λιπαρά οξέα, τριγλυκερίδια, γλυκεροφωσφολιπίδια, φυτοστερόλες, εστέρες, ζεαξανθίνη και άλλες φαινολικές ενώσεις….

Περισσότερα…

Αγορά Φυτών
Newsletter


Άλλες Πληροφορίες